Rini Wagtmans
© Rini Wagtmans 2013
In het brede vlak links neemt
Rini u mee naar zijn
interessante ontmoetingen in
zijn brede sociale netwerk.

“Elke foto die ik bezit geeft mij
een blijvende herinnering.”


Op de foto met...
Op de foto met...
Onderstaand kunt u nog meer
foto’s bekijken van Rini’s
ontmoetingen.


                                  Bill  Humphreys
Bill Humphreys
Van links naar rechts:
Rini , Henk Theuns en Bill Humphreys.
“Een speciaal shirt voor verzamelaar Henk Theuns
Op donderdag 28 oktober krijgt Henk Theuns, de man achter de enorme verzameling wielertruien welke de basis is voor het boek Koerstrui, wederom een shirt overhandigt.
De gever is Bill Humphreys, hij kwam er helemaal voor uit Amerika. Bill was in de jaren zeventig de grondlegger voor het succes van de Amerikaanse rijder in Europa. Hij kwam met een team deze kant op om uit te zoeken waarom de Amerikaanse renners in Europa ziek werden en niet finishten. Hij leerde veel en vertaalde dat naar zijn pupillen, zo bracht hij ons onder andere Greg Lemond, Greg Demgen, Ron Keifel, Chris Carmichael en Jeff Bradley. In die dagen ontmoette ik hem en sindsdien zijn we goede vrienden. Via mij vernam Bill het een en ander over het boek ‘Koerstrui’. Bill heeft het opgepakt en er een groot Amerikaans project van gemaakt, in maart komt het Amerikaanse ‘Koerstrui’ uit: ‘The Jersey Project’.
De trui is van de oudste wielerclub in Amerika, The Raleigh CRCofA, verschillende grote namen zijn er uit voortgekomen: John Howard, John Allis, Doug Dale en natuurlijk Bill Humphreys.
Henk Theuns, de bekende wielerfotograaf, ken ik al meer dan veertig jaar. We hadden samen de droom verder te komen in de wielersport. Hij als fotograaf en ik als wielrenner.”