Rini Wagtmans
© Rini Wagtmans 2013
Meer kaders
Een bijzonder kader    de Union van Rini Wagtmans

Rini Wagtmans zijn eigen Union fiets


De Rotterdamse fietsliefhebber Freek Faro maakte deze foto in 2006 op de kantoren van de fabrikant van sportkleding ‘GOWA’ in Sint Willebrord.

Op één van de grote foto's aan de muur poseert Rini Wagtmans met een ploegmaat van het beroemde Molteni racing team uit de vroege jaren 1970.  Er voor staat zijn Union racefiets waarop hij koerste voor een Nederlands team gedurende de jaren zeventig. Op de velgen liggen geel geëtiketteerde Fiammi lichte racetuben.

Freek was gestopt bij deze fabriek, en kon tot zijn verbazing gewoon zonder toezicht rondlopen temidden van de historische racefietsen van Rini Wagtmans. Hij kon zelfs een lang gesprek aanknopen met de eigenaar van de fietsen. Rini nam alle tijd. Daar was het Freek om te doen, hij zocht naar informatie over deze fiets daar hijzelf er ook een in bezit had en de herkomst niet kon definiëren.  

 

Freek wilde absoluut deze Union hebben, hij voelt zich aangetrokken tot vreemde of ongewone fietsen. De Union is volgens hem elegant en oogt Italiaans, ondanks de Nederlandse opschriften.

De Union