Rini Wagtmans
© Rini Wagtmans 2013
De wieleranekdote

Beste lezer, wielrenfan

We heten u welkom op deze site vol met aardigheden uit de wielrensport.

De site is geheel gevormd rond Rini Wagtmans, winnaar van touretappes en drager van de gele trui. Een wandelende wielerencyclopedie die nog altijd nauw betrokken is bij het metier.

Rini geeft ongezouten commentaar op gebeurtenissen en nieuws in de fietssport middels zijn column ‘recht voor z’n raap’. Daarnaast geeft Rini een kijkje in de wielerwereld middels leuke anekdotes. Een renner wordt er geselecteerd en tegen het licht gehouden in de rubriek ‘renner uitgelicht’.

Vele boeken zijn reeds geschreven over de wielersport, Rini Wagtmans en auteur John van Ierland geven hun visie op deze boeken in de rubriek ‘we doen een boekje open’.

Verder gaan we met regelmaat op zoek naar een vermeldenswaardige fiets in de rubriek ‘een speciaal kader’.

We zijn begonnen met de foto’s van Rini in fotoboeken te plaatsen, het eerste boek 1963 - 1966 de wielrenner kunt u hier vinden. Ook wordt zijn levensverhaal als renner steeds verder aangevuld: 1964 - 1965 - 1966 - 1967 - 1968 - 1969 - 1970 - 1971 - 1972 en 1973.

Wij wensen u veel (lees)plezier in en met deze site.

Rini Wagtmans

Gemke Makene  en

Jean-Michel Wagtmans

In deze rubriek zal Rini zijn mening geven over tal van zaken, eerlijk, oprecht en ... recht voor z’n raap.

 

Hij zegt wat hij te zeggen heeft zoals maar weinig mensen dat doen. Rini is er niet de persoon naar die - indien hem iets gevraagd wordt - om bestwil liegt. Hij praat niet mee over onderwerpen waarvan hij walgt, nee... recht voor z'n raap.

 

Er is een verschil tussen ongevraagd alles en iedereen bekritiseren en recht voor z'n raap eerlijk zeggen wat je denkt. Recht voor z'n raap zijn is iets wat velen nog moeten leren; doseren, ongevraagd of gevraagd bekritiseren.
 

Rini heeft het in de vingers, of liever op het puntje van zijn tong liggen. Hij vergeet echter twee dingen hierin niet: opbouwend zijn en altijd respect tonen.

 


Met deze maand uitgelicht, de
Tour de France van 1971.

Bekijk hier de persoonlijke 
Momenten en foto’s van Rini’s 
Droom die werkelijkheid werd.
- Het verlies van de wielersport
- Maas van Beek flikt het weer 
   werelduurrecord 
- Fiets van twee ton
- Bezoek in Nice